Yhdistys


Mielihyvin Savosta ry (ent. Kuopion Mielenterveyden tuki ry) on perustettu 1.12.1970. Mielenterveyden keskusliiton jäsenjärjestönä tehtävänämme on mielen hyvinvoinnin edistäminen ja mielenterveyskuntoutujien edunvalvonta. Meille jokainen ihminen on tervetullut sellaisena kuin on.

Yhdistyksellämme on noin 300 jäsentä. Kuopion Hyvän Mielen Talon toimipisteemme sijaitsee Kuopion keskustassa osoitteessa Maaherrankatu 27. Samoissa tiloissa on yhdistyksemme toimisto. Toinen toimipisteemme on Kaavilla. Kivan matala rappu, KIMARA, sijaitsee osoitteessa Kirkkorannantie 4 C 27-30. Lisäksi ryhmiämme kokoontuu Tuusniemen järjestötalossa osoitteessa Keskitie 22.

Yhdistyksemme henkilöstöön kuuluu kolme palkattua työntekijää: toiminnanjohtaja, ohjaaja ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori. Lisäksi meillä on toimintamme kannalta tärkeä ja arvokas joukko vapaaehtoistoimijoita erilaisissa tehtävissä. Merkittävin voimavaramme ovat vertaisohjaajat, jotka ohjaavat säännöllisesti kokoontuvia harrasteryhmiä itsenäisesti/parin kanssa tai keskusteluryhmiä työntekijän työparina. Jäsenistöömme kuuluu myös koulutettuja kokemusasiantuntijoita, jotka osallistuvat erilaisiin kehittämishankkeisiin ja käyvät kertomassa toipumistarinaansa oppilaitoksissa ja tapahtumissa. Tarjoamme vapaaehtoisillemme koulutusta ja virkistystoimintaa, sekä tuemme osallistumista yhteistyökumppaneiden järjestämiin koulutuksiin.

Hallituksemme valitaan vuosittain ja siinä on puheenjohtajan lisäksi kolmesta kuuteen jäsentä. Hallituksemme koostuu pääasiallisesti henkilöistä, joilla on kokemusta mielenterveysongelmista kuntoutumisesta.

Toimintamme pääasiallinen rahoitus tulee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (lyhenne STEA). Toimintaamme tukee myös Pohjois-Savon hyvinvointialue, Kuopion kaupunki, Kaavin ja Tuusniemen kunnat ja säätiöt.

Teemme tiivistä yhteistyötä Pohjois-Savon hyvinvointialueen, kuntien ja muiden mielenterveys- ja päihdejärjestöjen kanssa.